Hoe kan ik Rotary steunen ?

Vind je onze maatschappelijke acties waardevol en wil je Rotary en Rotary Club Leuven ondersteunen ? Dat kan op vele wijzen :

 • Wordt sponsor

 • Neem deel aan onze fundraisingacties
 • Doe een gift
 • Steek een handje toe

 • Geef ons morele steun

Wordt sponsor

Je kan ons op een structurele manier sponsoren of je kan één van onze acties of events sponsoren.

In het eerste geval vermelden wij, in ruil voor jouw financiële bijdrage, gedurende één jaar jouw logo op onze website, onze Facebook- en LinkedIn-pagina’s en in alle andere publieke communicaties (leaflets, flyers…). We maken vanaf dat logo ook een link naar jouw website of Facebook- of LinkedIn-pagina’s. En we wijden één keer per jaar een specifiek artikel aan jouw bedrijf of jouw producten in onze nieuwsbrief.

In het tweede geval kan je financieel of in natura een specifieke actie of event ondersteunen. In ruil krijgt je logo opnieuw visibiliteit op onze website (incl. link naar jouw webpagina’s) en in publieke communicaties (leaflets, flyers…) specifiek gericht op de actie of het event.

In beide gevallen wordt een officiële debet nota afgeleverd, waarmee je de sponsoring als kost kan inbrengen op je fiscale aangifte.

Als je meer wil weten over onze sponsoringformules, neem dan contact op.

Neem deel aan onze fundraisingacties

Elk jaar organiseert Rotary Club Leuven fundraisingacties en -events. Door er aan deel te nemen en de aangeboden producten aan te kopen, help je mee de financiële middelen verzamelen, die wij nadien gebruiken in onze maatschappelijke actie.

We hebben momenteel 2 grote fundraisers :

 • Verkoop van eindejaarkalenders

  De eindejaarskalender wordt verkocht gedurende 6 weken vanaf 15 oktober en is een soort van tombola, waarbij je elke dag van de maand december talloze mooie prijzen kan winnen, geschonken door lokale handelaars. De opbrengst gaat integraal naar enerzijds het geselecteerde grote sociale project en anderzijds naar het Rotary Fonds Leuven, waarmee andere kleine projecten worden ondersteund.

  Deze kalender is een leuk geschenkje voor je (klein)kinderen, voor vrienden, buren of voor collega’s op het werk. Voor de prijs hoef je het niet te laten : hij kost € 5 per stuk.

 • Concert, proeverij en verkoop

  In het voorjaar nodigt Rotary Club Leuven de lokale gemeenschap uit voor een concert annex proeverij en verkoop. Met het concert geven wij (lokale) jeugdige muzikanten een podium. Nadien laten we de liefhebbers proeven van lekkere wijnen en bubbels, hapjes, kazen en desserten en bieden we de mogelijkheid die ook aan correcte prijzen in te kopen. De bestelling wordt dan bij jou thuis afgeleverd, ofwel in de weken na het event, ofwel – als je dat verkiest – in de volgende eindejaarsperiode.

  De opbrengst gaat ook hier integraal naar een geselecteerd sociaal project en naar het Rotary Fonds Leuven, dat ondersteuning van andere kleine projecten mogelijk maakt.

Als je op de hoogte wil gehouden worden van onze acties, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Doe een gift

Je kan de maatschappelijke actie van Rotary ook ondersteunen door :

 • een geldbedrag te doneren aan de Koning Boudewijstichting.

  Die geeft enerzijds een fiscaal attest voor giften vanaf het wettelijk bepaalde minimumbedrag en anderzijds zorgt die ervoor dat het geld op de juiste plaats terecht komt.

  Gebruik de volgende rekeningnummers en gestructureerde opdracht voor :

  End Polio Now :

  de Rotary Foundation :

 • een in natura gift, bv. een oude laptop.

  Wij zorgen er dan voor dat die op punt wordt gezet zodat hij op school kan gebruikt worden door een kansarme jongere.

  Neem contact om te verifiëren of wij je gift in natura nuttig kunnen gebruiken.

Steek een handje toe

Rotary Club Leuven ondersteunt niet enkel met geld ; bij gelegenheid steken wij ook de handen uit de mouwen. Zo assisteren Leuvense Rotariërs de klusploeg van Buurtwerk ’t Lampeke bij het op een correcte manier aanleggen van elektriciteitsleidingen bij hun verbouwingen. Of begeleiden ze kansarme kinderen bij het maken van hun huiswerk.

Maar je kan je ook je intellectuele capaciteiten en zelfs je netwerk inzetten, bv. als expert in het SBP-programma.

Neem contact als je ook een handje wil toesteken.

Geef ons morele steun

Wij appreciëren het sterk als je ons morele steun wil geven door bv. op sociale media onze pagina’s en berichten te ‘liken’ en te delen. Zo geef je aan dat je het belangrijk vindt wat we doen en dat je dat ook aan je vrienden wil laten weten.