Lokale actie

Rotary Club Leuven focust zich op een werkingsgebied dat de stad Leuven en de aangrenzende gemeenten Bertem, Bierbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Lubbeek, Oud-Heverlee en Rotselaar omspant. Ze legt de nadruk van haar lokale maatschappelijke actie op ondersteuning enerzijds van jongeren op de overstap naar volwassenheid en anderzijds van kansarmen en mensen in moeilijkheden. Naast de persoonlijke inzet haar leden, doet Rotary Club Leuven ook een beroep op de lokale gemeenschap om haar acties te ondersteunen.

Erik Devogelaere
Contactpersoon Ondersteuning Sociale Projecten, Rotary Club Leuven

De 5 lokale actiedomeinen
van Rotary Club Leuven

Gerichte actie om werkelijk het verschil te maken.

Jongeren op de drempel van volwassenheid

Rotary  Club Leuven moedigt jongeren op de drempel van volwassenheid aan om hun leven in eigen handen te nemen en nieuwe werelden te ontdekken. Dat doet ze door internationale uitwisselingen te organiseren en internationale studiebeurzen toe te kennen. Maar ook door ondernemerschap in jongeren te stimuleren.

Internationale uitwisseling

In samenwerking met Rotary clubs in meer dan 100 landen biedt Rotary Club Leuven jongeren van 15 tot 19 jaar uitwisselingsprogramma’s aan. Voor studenten of jong-professionals tussen 20 en 25 is er de Mini Group Study Exchange.
Lees meer…

Internationale studiebeurzen

Samen met The Rotary Foundation biedt Rotary  Club Leuven kleine en grote studiebeurzen aan afgestudeerde masterstudenten, die zich in het buitenland willen vervolmaken.
Lees meer…

Ondernemerschap stimuleren

Rotary  Club Leuven moedigt jongeren aan ondernemerschap te tonen. Ze werkt o.m. mee aan het Small Business Projects programma van Vlajo, waar hogeschoolstudenten de kans krijgen een kleine onderneming op te zetten.
Lees meer…

 

Sociale projecten

Rotary Club Leuven biedt ondersteuning aan organisaties die een project indienen dat beantwoordt aan de specifieke criteria. Die ondersteuning kan op geldelijke wijze, maar ook doordat individuele Rotariërs zich persoonlijk voor het project inzetten o.m. door hun eigen competenties of hun netwerk ter beschikking te stellen, maar ook door gewoonweg de handen uit de mouwen te steken.

Structurele ondersteuning

Rotary Club Leuven ondersteunt sociale organisaties op structurele wijze over meerdere jaren, zodat ze ook grotere projecten tot een goed einde kunnen brengen.
Lees meer …

Ad-hoc ondersteuning

Rotary  Club Leuven geeft ook eenmalige steun aan kleinere projecten, die in officiële subsidiesystemen of bij andere (caritatieve) organisaties tussen de mazen van het net (dreigen te) vallen.
Lees meer …

 

Rotary Club Leuven hanteert duidelijke criteria bij de selectie van projecten

 

Hoe krijgt Rotary Club Leuven dat voor mekaar?

Naast de persoonlijke inzet van elke Rotariër zoeken we steun in de lokale gemeenschap d.m.v. fundraisingacties.

Fundraising
Eindejaarkalender

Reeds 9 jaar verkoopt RC Leuven in november eindejaarkalenders om met de opbrengst sociale projecten te ondersteunen.

Fundraising

Bubbel- & wijnverkoop

Rotary  Club Leuven verkoopt in aanloop naar de eindejaarsdagen online bubbels (champagne & franciacorta) en geselecteerde wijnen aan correcte prijzen. De opbrengst gaat naar het Rotary Fonds Leuven, van waaruit talloze kleine, maar o zo belangrijke projecten worden gefinancieerd.

Fundraising
Concert + proeverij

Rotary  Club Leuven nodigt vrienden en kennissen uit op een social event, een fijne avond met muziek en lekkere hapjes en drankjes.