Internationale actie

De maatschappelijke actie van Rotary International focust zich op 7 actiedomeinen. Vanuit haar zitje bij de Verenigde Naties gaat de organisatie in dialoog met andere internationale NGO’s maar ook met regeringen om te trachten plannen af te spreken en steun te bekomen. De formidabele mobiliserende kracht van Rotary om enerzijds fondsen in te zamelen, en anderzijds haar leden te mobiliseren voor alle vormen van actie, maakt dat daadwerkelijk resultaten kunnen worden geboekt. Het meest sprekende voorbeeld daarvan is de End Polio Now campagne, waarmee we sinds 1985 goed op weg zijn om die verschrikkelijke ziekte uit de wereld te helpen…

Carl Naesens
Rotary Foundation expert, Rotary Club Leuven

De 7 actiedomeinen van Rotary International

Gerichte actie om werkelijk het verschil te maken.

Snelle reactie bij rampen

Met meer dan 1,2 miljoen leden-vrijwilligers wereldwijd zijn er altijd Rotariërs ter plaatse en klaar om actie te ondernemen om gemeenschappen te helpen herstellen als zich een ramp voordoet.

Hoe draagt Rotary Club Leuven hier toe bij ?

De Leuvense Rotaryclub ondersteunt de maatschappelijke actie van Rotary International met jaarlijkse financiële bijdragen aan de Rotary Foundation.

Daarnaast zet ze – samen met haar Pentangular-zusterclubs – zelf ook internationale projecten op : de Joint Pentangular Projects. Daarbij neemt telkens één van de Pentagular-clubs de leiding van een project en ondersteunen de andere clubs, geholpen door hun respectieve districten en door de Rotary Foundation, dit project op geldelijke wijze en anderzijds.